Avatar Filmrecension

Jag ska recensera filmen Avatar, den över älskade filmen som är ”såå bra” och strunt som det där.

Denna film är gjord av den berömde James Cameron som gjorde bra filmer som Terminator och Titanic, värkar nu har tappat själva gnistan att åtminstone försöka vara originell. Men även om filmen är lite förutsägbar så är den faktiskt medelmåttligt bra, men det är vad den är: medelmåttligt bra, varken mer eller mindre.

Jag ska här och nu berätta hur det gick: Huvud personen flyger till Jupiters måne som heter Pandora där militär, gruvarbetar och forsknings personal befinner sig i stora anläggningar, huvudpersonen får i uppdrag att spionera på urbefolkningen och försöka förhandla med dem så att de kan flytta sin by till en annan plats för att deras nuvarande bosättning är över stora lager av underjordiska dyrbara resurser genom att bli en av dem med hjälp av en konstgjord kropp som är väldig lik urbefolkningen (nu kommer kliché delen) Huvudpersonen (JakeSully) möter en dam från ur befolkningen som är också hög-prästinnans dotter och hon (Ney’tiri) lär Jake hennes folks vägar och seder osv. medan Jake långsamt blir kär henne. Sedan när Jake har blivit en man av Ney’tiris folks stam så har Jake glömt sitt uppdrag och glömt att för handla och då invaderar militär grupperna byn och folket flyr och sen för att omgruppera och förhandlar med andra stammar förr att förenas mot människorna och så börjar den så förutsägbara stora slaget och såklart vinner urfolket och for bort all militär personal från planeten och Jake och Ney’tiri gifter sig och levde lyckligt i alla sina dagar, slut.

Börjar du inte tycka att det här verkar vara en berättelse som vi redan har ort och är väl bekant? Om inte så är du troligen någon P-tålva som inte kan sin historia.

Som du redan kan se så är filmens story redan taget från andra filmer som ”Dancing with Wolves” eller “Disneys Atlantis och Pokahontas” och som om det redan inte var nog så har filmen en massa dumma händelser som när Jake tämjde den vilda flygande riddjuret (Toruk mochta) som ingen annan lyckades göra han hoppade ner på den. Han gjorde någonting som var så jäkla lätt för vemsomhelst och ingen annan lyckades komma på det där? Men ändå är jag barmhärtig nog att säga att hur de berättar allt är på en väldigt bra sätt och att de har bara bra skådisar, men det är bara det som gjorde att filmen bara var medel måttligt, en bra film ska vara originell och intelligent.

Med andra ord får denna film tre och en halv stjärna


RSS 2.0